A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Медвинський ліцей
Медвинська ТГ, Київської області

Акція «16 днів проти насильства»

Дата: 10.12.2020 19:21
Кількість переглядів: 99

  

 

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародноюспільнотою.

Мета акції – привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. Упродовж тисячоліть одна людина кривдить іншу людину, чинить насильство щодо неї. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче, адже прояви насильства порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли насильство чиниться поручі з нами чи в нас удомі, у ліцеї, на вулиці, ми можемо й повинні зупинити його. Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від їїстаті, є порушенням її прав. Так, в закладі освіти проведено чимало заходів на формування учнівської свідомост іщодо нетерпимого ставлення до насильства.

   Класні керівники з учнями початкових класів переглянули навчальні відеоролики «Розкажи дорослому, якому довіряєш», «Почни говорити», переглянули мультфільм «Вовк та Ягня», провели бесіду «Я знаю свої права». З учнями 8, 6 класів були проведені бесіди «Ні, насильству!», «10 грудня –День захисту прав людини». Салата В.І. з учнями 9 класу провела виховну годину «Ми проти насильства». Учня 11 класу обговорили статтю «Конвенції про права дитини».

Ковтун Л.В. та Ковтун О.А. організували виставку малюнків «Діти проти насильства». Учні 6-10 класів намалювали плакати ««16 днів проти насильства». У виконанні цієї роботи взяли участь такі учні: Верзун А. (6 кл.), Проценко А., Старинець О. (7 кл.), Чеботарь А., Денисенко М. (8 кл.), Білоус В.П., Білоус В.М., Василенко Д., Панова А. (9 кл.), Петриченко Я., Даценко А., Аркуша Л. (10 кл.).

Увазі користувачів бібліотеки Василенко Лідією Іванівноюбула представлена постійно діюча виставка «16 днів проти насильства».

З метою привернення уваги учнів старших класів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективахта проти дії насильству в сім’ї, в ліцеї була організована зустріч з поліцейським офіцером Медвинської ОТГ.Куделя Артур Олександрович цікаво розповів учням про різні види насильства та протидію цьому ганебному явищу, продемонстрував відеофільми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора