A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Медвинський ліцей
Медвинська ТГ, Київської області

Новини

Дата: від до Скинути

Впорядкування солдатських могил

Друга світова війна… Скільки болю, горя в цих трьох словах. Ті, хто загинули на полі бою, померли з честю, гідністю. Минають десятиліття, народжуються нові покоління, але в пам’яті народній ніколи не згасне подвиг тих, хто поліг за визволення. Скрізь по безмежних просторах розкидані могили воїнів. Багато солдатських могил є на території нашого села. Щороку вчителі, учні Медвинського ліцею відвідують місця, де похоронені солдати, адже такі місця повинні бути чистими, доглянутими. Нещодавно діти виконали посильну для них роботу:  прибрали сухе листя, загребли траву, повирубували однолітки кущів. Техпрацівники пофарбували огорожі біля могил. Хоч час уже давно загладив шрами землі, зрівняв окопи, але нинішні і прийдешні покоління завжди пам’ятатимуть героїзм визволителів. 

21:36 09.05.2021

Заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи, проведені у Медвинському ліцеї

Полин-трава… Стародавнє містечко пригорнулося серед лісів і ланів до світловодної Прип’яті. Чорнобиль… Мертва зона… Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села.

12:30 26.04.2021

1 квітня – Міжнародний день птахів

Міжнародний день птахів проходить щороку в рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера», який відзначають саме в квітні. День птахів – це не лише річниця Конвенції, а й час повернення пернатих з вирію.

09:54 01.04.2021

До уваги здобувачів освіти та їхніх батьків

Відповідно до наказу Департаменту освіти і науки КОДА від 19.03.2021 №53 «Про посилення обмежувальних заходів із запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» та наказу по Медвинському ліцею від  19.03.2021 року №21 «Про особливості роботи закладу освіти у період з 21 березня по 09 квітня 2021 року»

12:05 31.03.2021

Для батьків учнів чи осіб, які їх замінюють

Повідомляємо, що ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» в партнерстві з  ГО «Центр кращого Інтернету» за підтримки Програми досліджень свободи Інтернету «Counterpart International» проводить онлайн-опитування серед представників адміністрації закладів загальної середньої освіти, педагогічних працівників та батьків учнів чи осіб, які їх замінюють. Метою опитування є оцінювання наявної ситуації в галузі кібербезпеки та розроблення заходів щодо попередження проблем конфіденційності персональних даних і порушень прав людини в Інтернеті.

10:32 18.03.2021

Шевченківські дні

  Щороку в Україні відзначають Шевченківські дні 9 і 10 березня, які припадають на роковини народження і смерті Тараса Григоровича Шевченка. В Медвинському ліцеї були проведені різноманітні заходи: тематична виставка за творчістю великого генія "Тарасові слова - душа народу", виставка ілюстрацій до творів поета, години спілкування, вшанування пам'яті про Т.Г. Шевченка.

19:10 10.03.2021

150-річчя з дня народження Лесі Українки

З метою вшанування пам’яті видатної української письменниці, громадської діячки Лесі Українки (Лариси Петрівни Косач), популяризації творчості, а також з нагоди відзначення у 2021 році 150-річчя від дня її народження в Медвинському ліцеї були проведено ряд заходів. Зокрема, організовано бібліотечну виставку «Хотіла б я піснею стати», виставку літературних творів великої доньки українського народу та інформації про неї «Ні! Я жива! Я буду вічно жити!», на уроках мови вчителями-словесниками було використано літературно-текстовий матеріал з творів Лесі Українки, що сприяло збагаченню мовної культури здобувачів освіти, вихованню уваги до слова, розумінню його виразності. Вчитель Салата В.І. підготувала та провела з учнями 6 класу літературно-музичну композицію «Лісова мавка» (за мотивами драми-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки).

12:58 02.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора